Blogin ajatusta

Moikka!

Olen nuori lukiolaistyttö Pirkanmaalta ja aloittelen nyt bloggaamaan tällä blogilla lähinnä luontokuvaukseen, muuhun valokuvaukseen ja luonnossa liikkumiseen sekä retkeilyyn liittyviä postauksia. Retkeilyn saralla olen aikalailla aloittelija, mutta haluan kertoa täällä siitä aloittelijan silmin ja uusista oivalluksista siihen liittyen.  Blogin ylläpito taustani ei ole kummoinen, mutta toivotaan että tämä tästä alkaa sujua.

Idea tähän blogiin lähti siitä, että haluan jakaa hyviä vinkkejä retkeilypaikoista ja kuvaamiani kuvia. Olen kiinnostunut paikkojen historiallisista taustoista ja niistäkin haluaisin kertoa täällä...  Hienoa olisi saada samanhenkisiä lukijoita joilta saisin itsekin vinkkejä liittyen kuvaamiseen ja hyviin retkipaikkoihin. Yksi haave, jonka haluan toteuttaa on lähteä erämaahan vaellukselle ja yöpyä erämökissä, mutta vielä ei ole aikaa sille löytynyt.

Taustoja

Valokuvaus/ luontokuvaus

Valokuvaus on ollut minusta pienestä pitäen hauskaa ja muistaakseni 11- vuotiaana sain järjestelmäkameran syntymäpäivälahjaksi, jonka jälkeen vuosivuodelta on valokuvaus vienyt enemmän mukanaan. Parina kesänä on kesätöistä saadulla palkalla tullut ostettua pari objektiivia ja seuraavaksi haluaisin investoida uuteen runkoon ja pidempään objektiiviin, kuin nykyinen 55-250mm.

Aluksi kuvasin vain ns. automaattiasetuksilla, mutta lukion 1. luokalla käydyn valokuvauskurssin jälkeen opin itse säätämään suljinajat, valotukset jne. paremmin. Kurssin jälkeen kuvaamisesta tuli entistä kiinnostavampaa, kun osaa tehdä enemmän ja voi tehdä erilaisia kokeiluja. Eniten pidän luonnon kuvaamisesta, sillä se on aina niin inspiroivaa ja kaunista. Haastetta saa eläinten kuvaamisesta. Tähän asti olen kuvannut pääosin vähän henkilökuvia, luontoa, eläimiä ja ratsastuskisoja ja tulevaisuudessa olisi hienoa päästä kuvaamaan myös erilaisia tapahtumia ja juhlia, sekä päästä kuvauskojuun kuvaamaan mahdollisesti esiin ilmestyviä karhuja!

Luonnossa liikkuminen/ retkeily

Luonnossa liikkuminen on minulle tuttua jo lapsuudesta perheeni kanssa, mutta nyt itse vanhempana on alkanut kiinnostaa patikointi ja vaellus tyyppinen retkeily, vaikka siitä ei vielä paljoa kokemusta olekaan. Luonnossa liikkuminen on hyvä tapa rentoutua ja nähdä uusia asioita. Retkeilyni suuntautuu pääosin paikkoihin joissa on hienoja maisemia ja kuvauksellista luontoa. Minua kiinnostaa myös historialliset paikat ja niiden tarinat, sillä niistä voi tehdä myös informatiivisia postauksia jotka voivat herättää muidenkin mielenkiintoa paikkaa kohtaan.

Lukijat

Toivon, että blogini olisi kiinnostava ja keräisi tänne muitakin valokuvaajia ja retkeilijöitä, niin kokeneita kuin myös aloittelijoita kuten minä. Otan mielelläni vastaan vinkkejä ja neuvoja valokuvaukseen ja retkeilyyn liittyen. Blogiani saa jakaa ja minua saa alkaa seurata somessa, jotka löytyvät "Tietoa minusta"- osiosta! :)




Kommentit

Suositut tekstit